Perfekt för en mysig matpaus
Även de gråaste dagarna kan livas upp med en mysig matpaus utomhus. Tänk dig en krispig vinterdag i skogen, eller en molnig dag som är lite fuktig i luften så du tydligt känner doften av mossa och barr. Du sätter dig ner vid en grillplats och avnjuter en varm soppa, bulle och nybryggt kaffe framför en liten brasa.
Det behöver inte vara mer avancerat än så. Muurikka har skapat ett set med gryta och kaffepanna som är utformade för att hängas över elden. Kaffepannan är dessutom designad för att kunna packas inuti grytan för att ta så lite plats som möjligt!
Fixa en festmåltid ute på landet
Att få en paus från stadslivet eller ett naturnära miljöombyte gör gott för själen. Då är det perfekt att åka till en avlägsen stuga någonstans, njuta av naturen och umgås med vänner eller familj. Hela upplevelsen blir dessutom ännu bättre om maten kan tillagas och ätas tillsammans utomhus.
Muurikkas stekhällar är designade just för att fler ska kunna laga riktigt god mat utomhus, oavsett om det är förrätt, huvudrätt eller efterrätt, i trädgården eller på en bergsslätt. Muurikkas stekhällar och eldstäder är anpassade för det nordiska klimatet och kan användas över både öppen eld och gasol.
Matlagning utomhus alla årstider
Omfamna de olika årstiderna och laga recept på säsongens råvaror ute i en passande omgivning. En höstlig pyttipanna en oktoberdag, en varm burgare en kall februaridag, eller en kryddig paella en kväll i juni? Precis som det är mysigt att samlas tillsammans i trädgården, är det också roligt att kunna laga och njuta av maten i fina omgivningar. Du kan exempelvis ta med din Muurikka på stranden, på campingturen, på skidresan eller på skogsutflykten.
LÄS MER: Laga goda recept utomhus på Muurikka stekhäll
Utvalda favoriter:
Underlägg Muurikka Stekhäll
227,50 kr / st.
5 tips för att lyckas med din matlagning på Muurikka stekhäll
1. Ta fram varorna i tid
För att göra matlagningen på hällen så smidig som möjligt är att se till att det mesta är klart innan du börjar. En enkel förberedelse är att ta fram kalla varor i mycket god tid så de hinner tinas och nå rätt temperatur inför stekning.
2. Förbered ingredienserna innan stekning
Innan du ger dig ut för att laga mat är det bra om alla ingredienser är redo att slängas på hällen när det är dags. Se därför till att riva, hacka och skiva alla dina ingredienser innan du går utanför hemmet. Packa dem sedan i lättillgängliga skålar eller förvaringsburkar så att du i lugn och ro kan laga mat på hällen.
3. Använd inte för hög värme
När du steker maten blir resultatet oftast bäst när du använder lägre värme på hällen. Det gör att du får en jämnare värmespridning och på så vis en jämnt genomstekt råvara. Dessutom hinner du få en fin stekyta utan att maten bränns.
4. Stek i rätt ordning
En av stekhällens största fördelar är att vi kan använda den till alla matlagningsmoment. Då är tricket att gå från torrt till blött. Det vill säga att du börjar med att tillaga sådant som kräver en varm och torr panna, för att sedan tillsätta fett till stekning av grönsaker och/eller kött. Till sist tillsätter du vätskan, som vin eller buljong och låter det puttra.
5. Använd indirekt värme
En annan fördel med hällen är att du kan steka dina råvaror separat utan att de hinner kallna, eller om du vill att de ska fortsätta att tillagas på en lägre temperatur. Den stora hällen gör att du kan steka råvarorna i mitten och sedan flytta upp dem till kanten på hällen efter hand, där de får gå klart på indirekt värme.
Wok på Muurikkan
Här kommer recept på en nudelsallad med asiatiska smaker och lite andra tips!